Om Andreas Wiberg, och bloggen

I transparensens tecken följer nu en kort presentation i tredje person (för att sökmotorerna skall skapa snygga texter alltså):

Andreas Wiberg är affärsutvecklare med fokus på intäkter för internetverksamheter. I hans track record finns affärsmodellsutveckling under uppstarten av hitta.se (2005), utvecklandet av ett b2b-erbjudande på Tradera 2006, som efter en tid blev eBay Sweden AB där han byggde upp och ansvarade för en annonsaffär på Tradera.com som med tiden blev riktigt stor och betydelsefull, ansvarig för att etablera Burt ABs försäljningsorganisation i norden, och numera strategisk och operativ konsult när det gäller dina digitala affärer på Media Sjutjugo AB. De senaste åren har jag bl a haft uppdrag för Schibsted/Aftonbladet och, just nu, Liberala tidningar / Promedia.

Andreas Wiberg är webbentreprenör, och har bl a startat och driver Smakprov.se, en webbtjänst för läsare, författare och förlag som ökar läsandet genom att göra böcker mer tillgängliga online.

Andreas Wiberg har bra koll på onlinevärlden, pratar gärna e-handel, sociala medier, ekosystem eller om ditt nästa projekt, över en lunch eller framför en publik – pinga honom på Twitter eller Facebook så hör han av sig!

Puh, tredjeperson är tufft! Så om du läste så här långt fyller jag på i en mer personlig tonalitet:

I retrospekt är det kärleken och min fascination inför samhällsförändring som drivit mig yrkesmässigt.

Efter gymnasiet tänkte jag bli journalist och för att följa samhällsutvecklingen från detta håll så läste jag statskunskap i Uppsala för att få en hygglig teoretisk grund att stå på. Väl där började jag också jobba med Studentradion, för att två år senare starta en av de allra första kommersiella radiostationerna i Sverige, Radio 1, tillsammans med ett gäng entrepreneurer och back up från UNT.

Radioäventyret pågick till 1994 när jag kom till slutsatsen att eftersom ‘land skall på lag byggas’ så borde jag skriva jag in mig på juristlinjen i Stockholm istället. 5 år med oerhört mycket IT-rättsliga aspekter på alla rättsområden gav mig mer kött på benen och möjligheten att kombinera ett redan stort IT-intresse med en fantastiskt bra utbildning. Jag fördjupade mig i immaterialrätt och såg en framtid som jurist i ett upphovsrättsligt utmanat kunskapssamhälle.

Första jobbet efter utbildningen blev som inhousejurist och projektledare på en av de explosivt växande IT-konsulterna i Bubblans tidevarv. Knappt några kunder men 5 nya medarbetare i veckan och himlen var nära. Luften gick som bekant ur bubblan snart, och med de få betalande kunder som återstod startade vi några nya verksamheter där jag tog operativt ansvar för ett webbbolag. Slut på juridiken och hej internet.

Under 2000-talet fortsatte jag med tjänster, ledarskap och affärsutveckling i denna den mest samhällsförändrade industri historien hittills mött. Min passion för mediet, förändring och alla smarta människor som man dagligen möter har lett mig till oerhört roliga och intressanta utmaningar, och precis varje dag får jag en ny kick av alla oerhörda saker som pågår just nu.

@jocke kallar det att vara Internaut – det ger precis rätt association!

Bloggen då? Jo, jag ska väl erkänna att jag inte riktigt sett mitt behov av en egen blog hittills och detta har inte ändrats. Men plattformar som WordPress, Tumblr, insomnade Posterous osv har enorm betydelse för folk och företag – dem kan jag alltså inte avstå ifrån bara för att jag inte behöver en egen blog. Alltså, jag lär mig plattformarna och deras betydelse genom att använda dem – precis som med alla andra tjänster jag signar upp på.

Du kommer att hitta korspostningar här från andra kanaler, bilder, funderingar och ogenomtänkt. Tills vidare. Sen får vi se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s